Főoldal > Cégünkről > Cégismertető

Cégismertető

Az indulás

A Dunamenti Tűzőr Kft. 1999 novemberében alakult IFEX-Tűzőr Kft. néven. Profilfejlesztés, termékválaszték bővítés, tulajdonosi szerkezet racionalizálás és névmódosítás mellett a megalapítás óta eltelt 15 évben a szakmában egyedülállóan folyamatosan fejlődtünk, növeltük forgalmunkat, és minden időben a leginnovatívabb megoldásokat alkalmaztuk minden szakterületen.
Cégünk az utóbbi 12 évben végig a piacvezető cégek élcsoportjába tartozott, jelenleg is ott van, és további hasonló eredményeket tervezünk – mind a termék- és szolgáltatási palettán, mind a piaci pozíciókban, mind a műszaki-kereskedelmi színvonalat tekintve.

Egyedülálló múltunk, anyagi, minőségi, műszaki kiegyensúlyozottságunk és megbízhatóságunk, megkérdőjelezhetetlen imázsunk remélhetően megrendelőink bizalmát is növeli, ezzel megalapozva még sikeresebb jövőnket.

Fejlődésünk

A Dunamenti Tűzőr Kft. továbbra is a beépített tűzvédelmi berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Cégünk felfutására alapozva a már hagyományos tevékenységi körök megtartásával és folyamatos bővítésével a tűzvédelem szakterületének elismert hazai specialistájává, meghatározó tényezőjévé fejlődtünk, egyedülállóan a beépített tűzoltó berendezések minden területén, a vízköddel oltás, a habbal oltás, sprinklerek, gázzal oltók, szivattyúrendszerek területén elsőként jelentkeztünk nemzetközi újdonságokkal, saját fejlesztéseinkkel.

Referencialistánkból láthatóan cégünk tervezőként és/vagy kivitelezőként a tűzvédelem csaknem minden területén jelentős létesítmények megalkotásában vett részt, több alkalommal generálkivitelezőként, minden alkalommal a legújabb nemzetközi eredményeket alkalmazva.

A Kft. alkalmazottainak száma és szakmai tudása az elvégzett feladatokkal kölcsönhatásban fejlődött. Cégünknél jelenleg hét fő rendelkezik a tűzvédelmi tervezéshez szükséges BM OKF-es tűzvédelmi tervezői szakvizsgával, és természetesen jelentős szakmai gyakorlattal. Az összegyűjtött ismereteinket a bemutatott Szakcikkek is tanúsítják.

Specializálódási irányunk a nagy tűzveszélyességi rizikójú létesítmények védelme, a környezetbarát oltási technika alkalmazása.

Számos referenciával rendelkezünk az extra veszélyességű technológiák beépített tűzvédelmi berendezéseinek területén is, valamint a nagy beruházások kulcsrakész átadásában. A megvalósított rendszerek számát és értékét tekintve évről évre jelentősen növeltük a forgalmat, többségében NFPA és VdS előírások szerinti beépített tűzvédelmi oltóberendezés megvalósításával. Az utóbbi években kivitelezett több száz különböző beépített tűzvédelmi rendszerünk mindegyike sikeresen működik a mai napig, és a jövőben is figyeljük és elősegítjük rendszereink problémamentes üzemelését.

Napjaink

A Dunamenti Tűzőr Kft-t a magas fokú szakmai tudás, a szakszerűség, a műszaki fejlesztési tevékenység, valamint a vevői igények felé való nyitottság jellemzi.
Sikeres alkalmazási területeink a tűzvédelem területén, amelyek közül többen piacvezetői pozíciót sikerült elérnünk, főként az élenjáró, világviszonylatban legkorszerűbb megoldásainkkal:

A feladatok sokrétűsége és a vevők elvárásai szerint igény esetén egyes nemzetközi (NFPA, VdS Euro NORM) és természetesen valamennyi hazai előírásnak megfelelő rendszereket tervezünk és kivitelezünk. Minőségünket az igen szigorú saját ellenőrzésen kívül a biztosító társaságok intézetei is (Factory Mutual, VdS) tanúsítják.

Hazai relációban egyedülálló eredményeket mutatunk fel a nemzetközi vizsgáló intézetek által ellenőrzött munkáinkkal.

Az EN ISO 9001:2008 minőségbiztosítási tanúsítvány szerint kivitelezzük rendszereinket, és beszállítóink, alvállalkozóink részéről is teljes felelősséggel biztosítjuk a minőségi munkát. A beépített tűzvédelmi berendezések területén cégünk rendelkezik egyedül környezetbarát termékdíjas rendszerrel, a környezetvédelem, ergonómia, a humán értékek megőrzése stratégiai célunk. Folyamatos karbantartással és időszakos vizsgálattal, vagy egyéb megrendelői igénynek megfelelő módon biztosítjuk tűzvédelmi rendszereink folyamatos, megbízható, költségtakarékos, hatóságilag és a biztosító társaságok által elfogadott magas színvonalú működését.

Cégfilozófiánk

A tűzvédelmi feladatokat minden esetben a technológia, a telepítési körülmények, a helyi adottságok, a speciális megrendelői igények teljes körű felmérésével kezdjük, és a tűzvédelmi koncepciót beleillesztjük a létesítmény adottságai közé. Előszeretettel oldunk meg nehéz, tudományosan nem kellően feltárt tűzveszélyességű, vagy méreténél, elhelyezésénél fogva a szokásostól eltérő feladatokat. Hasonló energiával dolgozunk egyszerű feladatokon is, ahol "csak" a gazdaságosság, a műszaki infrastruktúra feltételei adják a megoldás nehézségét. A Megrendelő mindebből a végeredményt, az esztétikus, ergonomikus, a létesítménybe jól beleilleszkedő tűzvédelmi rendszert érzékeli.

Filozófiánk: nem problémát, hanem megoldást szolgáltatunk.