Főoldal > Cégünkről > Környezetvédelem

Környezetvédelem

Környezetbarát habbal oltó

A DUNAMENTI TŰZŐR Kft. tevékenységének központjában a humánum, az egészség, a természetbarátság, a környezettudatos életszemlélet és a környezetbarát oltási technika ideája áll. Oltási technológiánkat a környezetbarát anyagok, eljárások és rendszerek alkalmazása jellemzi. A talaj, a levegő és az élővizek megóvásának szem előtt tartásával valósítjuk meg rendszereinket. Az üzemeltetés, a karbantartás, a vészhelyzetekben történő alkalmazás a hazai és a nemzetközi előírások normáinak betartásával történik. A környezetbarát technológia követelményeit a kivitelezési munkáink során is érvényesítjük.

Ez az idea áll a fókuszban kezdetektől fogva, és a 10 éves jubileumunk alkalmából értékes állami díjat sikerült elnyernünk: a „Környezetbarát termék” védjegy jogosultságát igazoló oklevelet kapta meg cégünk, egyedüliként a tűzvédelmi vállalkozások közül.

A korábbi környezetbarát termékünket az aktuális környezetvédelmi követelményekkel összhangban továbbfejlesztettük. A termékdíjas habbal oltónál kiküszöböltük az üvegház-hatású gázok alkalmazását, a környezetre veszélyes fagyálló folyadékok és az energiaigényes gyártástechnológiájú nyomástartó edény alkalmazását.

Haboltók a környezetért

Ezzel szemben környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező habkoncentrátumot és inert gázt alkalmazunk a habbal oltó berendezésnél, amivel kettős környezetbarát hatást érünk el:

A fenti két rendkívüli előny figyelembevételével kapta meg a DUNAMENTI TŰZŐR Kft. az oklevelet Szabó Imre környezetvédelmi minisztertől ünnepélyes keretek között az ÖKOINDUSTRIA 2009. kiállításon 2009. november 18-án.
A környezetbarát működés és környezettudatos technika minden más oltóberendezésünkben is megjelenik.

A gázzal oltó rendszereink között az INERGEN® gáz alkalmazása jelent környezetbarát megoldást. A gázkeverék csak a természetben előforduló összetevőkből áll. Az oltógáz hatékony, nem toxikus, élet- és környezetvédelmi szempontból biztonságosabb, mint a széndioxid illetve az egyéb kémiai vegyületek. Nem bontja az ózont, nem korrozív, nincs káros hatása az emberi szervezetre.

Az INERGEN® oltógáz olyan terekben is alkalmazható mindenféle egészségügyi károsodás nélkül, ahol oltás közben folyamatosan vagy átmenetileg személyek tartózkodnak.

Környezetbarát haboltó rendszerek

Környezetbarát oltórendszerként meg kell említenünk a vízköddel oltó rendszereinket, melyek közüzemi tisztaságú oltóvizet használnak és - a rendszer tulajdonságának köszönhetően - kis mennyiségben.