Főoldal > Szakterületeink > Habbal oltók, habelárasztás > Könnyűhab elárasztás > Habelárasztás előnyei

Könnyűhab elárasztás

Az oltórendszer előnyei

A habbal oltás előnyei

A Dunamenti Tűzőr Kft. a legfejlettebb nemzetközi fejlesztési eredmények felhasználásával az elmúlt 8 év során harmadik fejlesztési generációt ajánlja a megrendelői speciális igények maradéktalan kielégítésére. A vállalkozási és szolgáltatási kör a tűzvédelmi koncepció kialakítását, a műszaki tervezést, a hatósági és önkormányzati engedélyeztetést, gyártást, szerelést, használatba adást, a funkciópróbákat és a beüzemelést öleli fel. Vállalkozunk továbbá az időszakos ellenőrzésre, folyamatos karbantartásra.

Profi tűzoltási technikák

A könnyűhab elárasztásos tűzoltási technika sok esetben optimális megoldás. Ezt az oltási biztonság (ugyanis a hab alatt nem ég a tűz) és a kedvező beruházási költségek, továbbá a gépesített raktár-technológiához illetve a bonyolult térbeli rendszerű, takarásokkal jelentősen ellátott légterű helyiségekhez való alkalmazkodóképesség teszi szignifikánssá.
Az könnyűhabos oltási technológia csekély járulékos költségei is kellő vonzerőt képviselnek a Befektetői szempont számára.

Néhány terület, ahová nem ajánljuk a habelárasztást, hiszen fontos ismerni az alkalmazhatóságnak a korlátait is! Minden habbal oltó rendszer általában alkalmatlan az alábbi tüzek oltására:

Ellenőrizni kell továbbá, hogy az elárasztott tér falszerkezetén lehetőség szerint ne legyenek nyitott felületek (de hálóval fedett nyílás lehet), illetve ha vannak, akkor azokat oltás megkezdése előtt automatikusan le kell zárni. Ezért a habelárasztásos berendezések tervezésénél szoros együttműködésben kell dolgozni a tűzjelző és oltásvezérlő tervezőjével.

Paraméterek Beépített porral oltó rendszerek Vizes sprinkler rendszerek Beépített gázzal oltó rendszerek Könnyűhab elárasztásos rendszerek
megbízhatóság visszagyulladási veszély kielégítő kiváló
másodlagos kár nagyfokú porszennyezés nagyfokú nedvesítés nincs minimális nedvesítés
benn tartózkodók biztonsága megfelelő személyzet evakuálása után használható minimális veszély
környezetvédelmi szempontok körülményes tisztítás
porszennyezés
nagy mennyiségű szennyezett víz ózonpajzs károsítás
globális felmelegedés
kismennyiségű haboldat, környezetbarát
automatizálhatóság körülményes személyek rossz - jó
megvalósítási költség
(100 egység: könnyűhab)
nem összehasonlítható 150-200 oltógáztól függően 400 100
Haboltó rendszer

A könnyűhab elárasztó oltórendszerek automatikus és kézi működtetéssel is indíthatóak. Automatikus üzemben az indítási lehetőség elektronikus és pneumatikus pilot jelről is történhet.
Az oltórendszer előnyeinek összefoglalása: