Alkalmazástechnika

A sprinkler, mint oltási technika már több mint 100 éve létezik, az utóbbi évek fejlesztési eredményei azonban robbanásszerű változásokat idéztek elő a sprinklerek alkalmazhatósága terén.

Az utóbbi 6 évben a Dunamenti Tűzőr Kft. éllovasa volt az új technikák bevezetésének, lásd Szakcikkeinket.

Sprinklerek alkalmazástechnikája

Az utóbbi időszak nagy fejlesztéseinek persze az árnyoldalai, alkalmazhatósági korlátai is ismertté váltak, de csak azok számára, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a legújabb fejlesztési és kutatási eredményeket (pl.: az FM Global biztosító oltási laboratóriumának kísérleti eredményeit), és akik fontosnak érzik, hogy tisztában legyenek a kiválasztott oltási technika gyenge pontjaival is. Több éves tervezési és kivitelezési tapasztalattal rendelkezünk a speciális, nagy veszélyességű ipari üzemek oltóberendezéseinek létesítése területén.

Elégedett, évek óta visszatérő ügyfeleink hosszú sora bizonyíthatja, milyen magas szinten alkalmazkodunk az üzemelő gyár vagy termelő egység bonyolult technológiai folyamataihoz, az üzemelés sajátosságaihoz, hogy szinte észrevétlenül végezve munkánkat, “becsempésszük” az oltóberendezést az épületbe.

Sprinkler fejlesztések

Az utóbbi időben egyre nagyobb számban létesülő MAGASRAKTÁRAK ÉS LOGISZTIKAI KÖZPONTOK sprinkler berendezéseinek tervezése és kivitelezése terén elismerten nagy szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

Cégünk referenciái között nagy számban találhatók magas esztétikai igényeknek megfelelő, speciális sprinklerfejekkel kivitelezett oltórendszerek, melyek szállodák, bevásárlóközpontok, kulturális létesítmények tűzvédelmét látják el.

Cégünk minden oltási technika tekintetében törekedett arra, hogy a legújabb fejlesztési eredményeket is hasznosítva végezze a tervezési és kivitelezési munkákat.

A legelsők között alkalmaztuk a hazai piacon a külföldön már széles körben elterjedt nagy vízintenzitású ESFR, LARGE DROP, ELO vagy VLO sprinklereket, melyek a legmodernebb raktározási és termelési technológiákhoz is flexibilisen alkalmazhatók. Mivel ezen új kialakítású sprinklerfejekről a csaknem 30 éves magyarországi előírás nem rendelkezik, ilyen esetekben mindig valamilyen külföldi szabvány, vagy biztosítói követelmény alapján végezzük a tervezést és a kivitelezést.
A nagy kockázatú ipari technológiák tűzvédelmének tervezése során kiemelt fontosságú a víz érzékeny terek védelmére alkalmazott kettős vezérlésű sprinkler rendszer, illetve a KÖZÉPNYOMÁSÚ VÍZKÖD OLTÓRENDSZER, mely elsődlegesen folyadéktüzek oltásánál, illetve olyan területeken kerül előtérbe, ahol a vízkár minimalizálása elsődleges szempont.

A középnyomású vízköd oltóberendezések hazai piacra történő bevezetésében és elterjedésében cégünk elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Raktárakban alkalmazott sprinkler berendezés

A hazai GYÓGYSZERIPARI cégek szinte kizárólagos kiszolgálójaként cégünk kiemelkedően nagy tapasztalatokat szerzett a gyógyszeripari, ezen belül a TISZTATÉRI technológiák oltástechnikájában. A tisztatéri sprinklervédelem technológiáját széles körben alkalmazzuk, rendelkezünk steril, aszeptikus, antiszeptikus, elektronikai terek, tisztaterek és biokémiai laboratóriumok védelmére alkalmas technológiákkal is.

Sprinkler használat a gyógyszeriparban