Tűzjelző rendszerek

Lételemünk a biztonság

Az épületbiztonság nemcsak az illetéktelenek távol tartását jeleni, hanem az épületben tartózkodó személyek biztonságának és a tárolt áruk értékének megőrzését is. A biztonság szavatolása mindig kétirányú folyamat, elsősorban életvédelmi, másodsoron értékvédelmi funkciót lát el, melyben a tűjelző rendszerek alapvető fontosságúak. Referenciánk számos magasépítészeti területen bizonyították már hatékony munkánkat. Nagy forgalmú és kiemelt biztonsági igényű szállodák, gyárak, oktatási intézmények, raktárak és bevásárló központok teljes épületet átfedő tűzvédelmi rendszerének egységes és automatikus kezelésért felelünk.

Vállaljuk tűzivíz szolgáltató rendszerek, sprinkler rendszerek, habelárasztó rendszerek, vízköddel oltó rendszerek, gázzal oltó rendszerek egyes nemzetközi (NFPA, EURONORM, VdS, stb.), és természetesen hazai előírásnak megfelelő követelmények szerinti megtervezését. Tevékenységünk magába foglalja a tervezés, illetve a különböző hatóságoknál történő engedélyeztetés hatékony, gyors és szakszerű elvégzését.

Már a kialakítás során is az optimális és hatékony működésre koncentrálunk

Az általunk tervezett és teljes körűen kivitelezett tűzjelző rendszerek kialakítása a legmodernebb eszközök és legújabb trendek követésén túl a méret és gazdaságossági szempontok maximális figyelembevételével történik. Semmilyen gyártói márka felé sincs elkötelezettségünk, azonban tapasztalataink mélysége és volumene tükrében a megrendelői igényekhez messzemenően alkalmazkodó termék és megvalósítási ajánlat kialakítása a célunk. A jogszabályi környezet és a biztosítási társaságok alapvető ismerete tükrében a zökkenőmentes hatósági átadás mellett az üzemeltetési költségek és biztosítási díjak hosszú távon is optimális szinten tartására is törekszünk. Minőségünket az igen szigorú saját ellenőrzésen kívül a biztosító társaságok intézetei is (Factory Mutual, VdS) tanúsítják.

Élet- és értékvédelemi rendszereket tervezünk

Parázs viták helyett a rendszereink tűzjelleg észlelésekor azonnal működésbe lépnek. Az automata tűzjelző rendszer az aktív és passzív berendezéseket egyszerre kezeli és emberi beavatkozás nélkül kezdi meg a tűzszakaszolást, az oltó berendezések, valamint a vezetett kiürítéshez szükséges evakuációs rendszerek hangjelzéseinek, és irányfényeinek működésbe léptetését. Az időtényező már a tervezés során is kardinális jelentőségű. Minél gyorsabb és pontosabb a tűz helyének és keletkezésének észlelése, annál gyorsabban indulhat meg a veszélyes területek tűzszakasz határonkénti elkülönítése, a vízzel és porral oltó berendezések aktiválása, a hő- és füstelvezetés, végül a tűz kordában tartása, valamint teljes eloltása. Rendszereink a megbízható és korai tűzérzékelésen és az oltásvezérlő központok működtetésén felül a különleges helyzetekről a felügyeleti rendszerek áttekinthetőségéről, továbbá az evakuációs hangrendszerek redundáns működéséről is gondoskodnak. Ezáltal az átgondolt tervezés és komplex kivitelezés teljes körűségének tudatában biztonsággal vállalunk garanciát az élet- és értékvédelem szempontjából is szavatolt biztonságérzetre.