Tűzivíz szivattyúk

Tűzivíz szivattyúk teljes választéka

A tűzivíz szivattyúkat illetve szivattyú egységeket az alábbi táblázat szerinti kivitelben ajánljuk mérethatár nélkül. A csoportosítás egyrészt az előírások szerinti megfelelőséget, másrészt az oltóvíz tárolására újonnan kialakított vagy már meglévő tartály/medence típusát veszi figyelembe.

NFPA 20 VDS
FÖLD
FELETTI
TÜZIVÍZ
TÁROLÓ
TARTÁLY
Vízszintes tengelyű, in-line szivattyúk

Vízszintes tengelyű in-line szivattyú

Vízszintes tengelyű csigaházas szivattyúk

Vízszintes tengelyű csigaházas szivattyúk

FÖLD
ALATTI
TÜZIVÍZ
TÁROLÓ
MEDENCE
Függőleges tengelyű szivattyúk

Függőleges tengelyű földalatti tűzivíz szivattyú

Merülő-motoros szivattyúk

Merülő motoros tűzivíz szivattyú

Természetesen a fentieken túl számtalan egyéb feltétel is meghatározza a kiválasztott oltóvíz szivattyú típusát, kialakítását.
Példaként említhetők a 750 kVA-es, diesel aggregáttal meghajtott búvárszivattyúk, amelyek 1000 m³/h; 90 v.o.m névleges munkaponttal rendelkeznek.

Az utóbbi 10 év során létesített, a hazai és nemzetközi előírásoknak is oltóvíz ellátó rendszerek 94%-át a Dunamenti Tűzőr Kft. tervezte és valósította meg, ami alapján kijelenthetjük, hogy cégünk piac meghatározó szerepet tölt be.

Működés, jelforgalom

A tűzivíz ellátás tekintetében a Dunamenti Tűzőr Kft. komplex szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A szolgáltatási kört a koncepció kialakításától kezdődően, a hatósági egyeztetést, tervezést, engedélyeztetést, kivitelezést is felölelve az üzembe helyezésig teljes körűen vállaljuk, a Megrendelői igények mindenkori figyelembe vételével.

Az időszakos ellenőrzés és tervezett megelőző karbantartás elvégzésével továbbra is figyelemmel kísérjük a vállalkozásunkban elkészült berendezések működését, biztosítjuk a mindenkori üzemkész állapotot. Számos referenciával rendelkezünk mind a MAGYAR előírások, mind az egyéb, pl. VDS, FACTORY MUTUAL, EN illetve NFPA előírások szerint tervezett és kivitelezett tűzivíz ellátó rendszerekről. A létesítményi adottságok felmérését követően határozzuk meg az üzembiztonság, hatékonyság és a költségek figyelembe vételével az optimális rendszertechnikát.

Komplex szolgáltatás

A szükséges mennyiségű tűzivíz biztosítása alapvető feladat

A tűzivíz ellátó rendszerek automatikus és kézi üzemeltetéssel is működtethetőek.
Az automatikus működés a rendszerből vízelvétel esetén fellépő nyomáscsökkenés következtében automatikusan induló szivattyú egységgel rendelkezik. A kismértékű nyomásváltozás – amely az esetek túlnyomó részében a hőmérsékletváltozás miatt következik be – korrigálására ún. Jockey szivattyú kerül beépítésre, amely ezt a lassú, és kismértékű változást képes követni, azonban teljesítménye egy sprinkler szórófej működtetéséhez már kevés.
Kézi működtetés a beépített oltóberendezéseknél nem megengedett, speciális feladatoknál és tűzivíz ellátásnál fordul elő használata.

Komplex szolgáltatás