Sprinkler specialitásaink

Specialitásaink, amelyek a magyar sprinklerkultúrában meghatározó szerepet játszottak

Esztétika, modern tervezés

Exkluzív, elegáns létesítményekbe
pl. igényes hotelek, hivatalok, plázák, bevásárló központok, stúdiók, bankok, irodák, kulturális létesítmények, sport- és konferencia terek, utasforgalmi központok, terminálok védelménél a tökéletes tűzbiztonság mellett a belsőépítészetbe szervesen illeszkedő, színdinamikával, rejtetten szerelt, szinte észrevehetetlen, de visszafogottan esztétikus oltórendszereket készítünk a legújabb, világszínvonalú alkatrészek felhasználásával.

Logisztikai központok

Anyagforgalmi csarnokok, raktárak, logisztikai nagylégterű csarnokok
gyártócsarnokok, gabonatárolók
nagy tűzrizikójú tároló létesítmények védelmére már a sprinklerek 3. generációját alkalmazzuk.
A helyiségek funkciójához, technológiájához, az anyagmozgatási tevékenységekhez a tökéletes tűzbiztonság mellett a vízkármentes, téves riasztást kiküszöbölő, a funkcióba illeszkedő, az egyéb építészeti és épületgépészeti adottságokhoz komplexen alkalmazkodó rendszereket valósítunk meg.

Steril, tisztatéri, szennyezésmentes terek

A gyógyszerkészítmények, elektronikai gyártósorok, vegyi és biokémiai, elektronikai kutató-fejlesztő laboratóriumok
védelmére fényesre polírozott, a steril falelemekbe beszögelés mentesen illeszthető oltóberendezés-elemeket alkalmazunk, amelyek nagynyomású sterilizáló berendezésekkel is kezelhetők.

Fokozottan tűz- és robbanásveszélyes létesítmények

A szerves vegyipar, kőolajipari, gyógyszeralapanyag-gyártó ipari, valamint festőüzemek
védelmére hatékony, nagy intenzitású, vízzel, vagy szükség esetén kettős filmképző haboldattal oltó berendezéseket alkalmazunk, a közvetlen veszélyforrásokat külön, egyedi, beépített automatikus tűzelfojtó berendezés elemekkel kiegészítve. Az OLTÓKÖD-TECHNIKA is beletartozik gyártmánypalettánkba, és helyi OLTÓGÁZ TECHNIKÁT is bevetünk.

Külső terek, lefejtők, környezet és berendezés hűtés

A vízzel vagy kettős filmképző haboldattal, INSTANT HABBAL OLTÓ berendezések mintegy tíz éve tartoznak specialitásaink közé, mellyel nyílt téri vegyi üzemeket, épületbe épített üzemanyagtöltő állomásokat, vasúti-, közúti lefejtőket védünk, és gáztárolókat hűtünk. Az INSTANT HABBAL® oltó berendezések rendkívüli gyorsaságukkal és intenzitásukkal tűnnek ki, valamint autonóm, vízellátás nélküli kivitelükkel.

Hogyan működik a sprinkler, és melyik típusát hol alkalmazzuk?

A sprinklerek speciális oltóberendezések, melyek funkciója az adott építmény/terület tűzvédelme. A sprinklerek csőrendszerein szórófejek, azokon pedig olvadóbetét található, mely adott hőmérsékleten eltörik, a csőrendszerből kiáramló vizet a sprinklerfejek pedig a kezelendő felületre spriccelik. A terület jellegétől, állapotától függően többféle sprinklerberendezés áll rendelkezésre: a nedves sprinklerberendezés bevásárlóközpontokban, hotelekben, irodákban nyújt kiváló védelmet; a száraz sprinkler fagyveszélyes területekre; az elővezérelt rendszerrel működő változat különböző üzemekben alkalmazható; míg a kettős vezérlésű sprinkler vízérzékeny technológiájú gyárak esetén bizonyul megfelelő választásnak.

A sprinkler védelmi rendszerek alkalmazása

A Dunamenti Tűzőr Kft.-nél azon túl, hogy nyomon követjük a sprinklertechnológiai ágazat folyamatos fejlesztéseit, szívügyünknek tekintjük az innovatív technológiák bevezetését és terjesztését hazánkban is.

Az elsők között vezettük be Magyarországon – egyebek mellett – a nagy vízintenzitású ESFR, LARGE DROP, ELO vagy VLO sprinklereket, melyek a legkorszerűbb raktározási és termelési technológiákhoz is megbízható választásnak bizonyulnak. Vállalatunk sprinklertechnológiai kelléktára biztosítja a magyar gyógyszeripar szinte kizárólagos tűzvédelmét. A tisztatéri sprinklervédelem alkalmazható tisztaterekben és biokémiai laboratóriumokban egyaránt.

Sprinklerek habbekeveréssel

A habsprinklerek különleges hatékonysága abban rejlik, hogy ötvözik a sprinkleres és a habbal való oltás pozitívumait. Használatuk gyógyszer- és vegyipari létesítményekben jellemző. Hatásuk megegyezik a normál sprinklerével, ám a habbekeverésnek köszönhetően vízzel nem nedvesíthető anyagok felületén is alkalmazhatók. A habsprinklerek a legújabb kettős filmképző anyagok használatával habroncsoló anyagok oltására is képesek. A habsprinkler berendezések üzembe helyezéséhez elengedhetetlen a megfelelő szaktudás és precíz munkavégzés. A Dunamenti Tűzőr Kft.-nél képzett, megbízható szakembergárda áll rendelkezésre sprinklerlétesítési igény esetén.

Sprinklerberendezések létesítésének engedélyezése

A sprinkler oltórendszerek alkalmazása hazánkban jelenleg létesítési engedélyhez kötött. Az engedély kibocsátásához a területileg illetékes katasztrófavédelem tűzmegelőzési osztályán kell kérelmet benyújtani. A sprinklerberendezések létesítését az engedély birtokában lehet megkezdeni. A sprinkler üzembe helyezését követően kell kérvényezni a használatbavételi engedélyt az elsőfokú hatóságnál. Vállalatunk teljes körű kivitelezést biztosít a sprinklerek esetében, beleértve a koncepció megtervezését, az engedélyek megszerzését, a kezelőszemélyzet oktatását, a sprinklerberendezés karbantartási munkálatait és időszakos felülvizsgálatait is.